Till mina fans!

Postad 03. Apr, 2013 by in Träningsblogg

Till alla er som undrar vill jag berätta hur läget ser ut och vad som har hänt:
Under torsdagens (28 mars) pass då vi körde brottningsövningar tappade jag balansen och slog upp ögonbrynet på ett väldigt olyckligt sätt när jag slog huvudet i ena burpelaren. Direkt när det hände åkte jag in till sjukhuset och sydde tre stygn. Jag var helt inställd på att tävla tills läkarna ringde och berättade att cuttet sitter så olyckligt till och inte kommer hinna läka i tid tills galan.
Det är såklart oerhört tråkigt då träningscampet har gått väldigt bra, förutom ögonbrynet är jag i mitt livs form och helt redo för match. Det är också tråkigt för min motståndare, Gegard Mousasi, som också har tränat länge och hårt inför den här matchen.
Jag och mitt team har gjort allt vi kan för att få ställa upp och tävla trots cuttet, det ligger tyvärr inte i våra händer längre.
Jag är extremt ledsen för det här och jag känner med Gegard Mousasi. Nästa steg nu blir att jag sätter mig ned med teamet och planerar framtiden.

Tack än en gång för allt stöd!

93 Responses to “Till mina fans!”

 1. fredrik

  03. Apr, 2013

  du som har sagt att träningscampen hemma nu är så bra, fatta vad ett till sånt camp kommer göra med din förmåga, formtoppen du har nu kommer inte vara någonting mot den. någon kommer få smaka ordentligt i framtiden vare sig det är mousasi, machida eller jones. du kommer pippa dom

 2. David Semb

  03. Apr, 2013

  Tråkigt att du har skadat dig, men kanske var bra på ett sätt att dom inte lät dig fightas ändå. Tråkigt om cuttet hade blivit värre och du hade fått en punkt som lätt öppnar sig igen i framtida matcher (Wanderlei style). Ser fram emot din nästa match! Ignorera alla negativa bitterfittor :)

 3. Syster

  03. Apr, 2013

  Du är bäst iaf broder!! Kom ihåg det!!//Erika

 4. [...] am extremely sorry for this, and I feel for Gegard Mousasi,” Gustafsson wrote. “The next step is that I sit down with my team and start planning the [...]

 5. Svartamannen

  03. Apr, 2013

  stövlar

 6. Fredrik

  03. Apr, 2013

  Hej Alex, jag tycker verkligen det är tråkigt. Om man som stort fan hade sett fram emot detta så är det nog ändå ingenting mot frustrationen som du nog känner. Men sådan är idrotten och med lite perspektiv så har du säkert samlat på dig nyttiga erfarenheter under campet som du har med dig i framtiden.
  Vi är många som står bakom dig och vill inget hellre än att se dig som Champ…vår Champ :) Träna hårt och målmedvetet och fortsätt representera med ärlighet och respekt.

 7. [...] picture, posted on his blog, is a particularly nasty one: a wide and deep laceration just above his eye. The injury will leave [...]

 8. Peter jödahl

  03. Apr, 2013

  Ledsamt att höra. Men det kommer fler fighter. Hade gärna sett dig äga i globen. Hoppas på en snabb återhämtning och att du får gå en match snart. :)

 9. [...] picture, posted on his blog, is a particularly nasty one: a wide and deep laceration just above his eye. The injury will leave [...]

 10. Lakritstomten

  03. Apr, 2013

  Snälla herr Misshandlaren! Be om att få möta Machida, ni är ju bägge utan motståndare och det är en match som verkligen känns vettig just nu!
  Kämpa!! Krossa!!

 11. Fredrik MMA Sundsvall

  03. Apr, 2013

  Hur kan man ha sån otur…vi alla ser fram mot att se dig lika fit for fight inom en snar framtid.

  Antar du kommer va där på galan ändå. Så vi ses kanske ses :)

 12. [...] am extremely sorry for this, and I feel for Gegard Mousasi,” Gustafsson wrote. “The next step is that I sit down with my team and start planning the [...]

 13. NSL

  03. Apr, 2013

  Tråkigt för dig och oss Alex! Men vi får helt enkelt hoppas att det där ögonbrynet läker snabbt och att du är i ÄNNU bättre form inför en kommande match. Ur det dåliga uppstår ju ofta det som är bra, så att säga. Kämpa Alex!

 14. Stefan

  03. Apr, 2013

  Kärlek & respekt mannen! Jag lider som fan med dig. :( Hoppas få se dig i oktagonen inom kort. Sköt om dig!

 15. [...] Swedish light-heavyweight would also wrote a statement about how he got the cut [translated from [...]

 16. Bobby

  03. Apr, 2013

  Det är synd att UFC utnyttjat de svenska fansen såhär. Med högre biljettpriser än förra året så förväntar folk att kortet ska iaf vara ok. Nu insåg de väl snabbt att galan ändå skulle bli utsåld och passade på att ha den lägsta fighcard-status vs. Biljettpriserna genom tiderna.
  De säger vid ett tillfälle att ett co-main event är på G, men skiter i det då de tycker att Alex ska bära hela galan själv. Nu vart det inget, men de vill fortfarande ha fullt betalt. Det är fan sjukligt vad de tappar i anseende i sverige nu. Dessutom så är visst inte sverige redo för en kvinnlig fight. Gå och fö nu Dana White!

 17. [...] I and my team have done everything we can to get set up and race despite the injury, but the decision is unfortunately not in our hands. I am extremely sorry for this and I feel with Gegard Mousasi. I also suffer with the fans who have been looking forward to this event and this match. Would also like to thank my entire team who have helped and supported me all the way. The next step now is that I sit down with the team and planning the future. – via TheMauler.com [...]

 18. E.

  03. Apr, 2013

  Vi står bakom dig till 100%

 19. Kim

  03. Apr, 2013

  Hade verkligen sett fram emot att få se dig krossa Mousasi i Globen, men nu blir det till att heja fram Latifi istället.

  Du får ge Mousasi en omgång när du försvarar bältet vid ett senare tillfälle!

  Kommer du att vara på plats i Globen och stötta Latifi?

 20. oddy

  03. Apr, 2013

  Håll huvudet högt uppe! Skit händer! Finns alltid en anledning till varför saker sker som det sker.

  Läk upp dig, ladda om och börja trycka på med träningen igen!

 21. Chipsfingret

  03. Apr, 2013

  Känns så sjukt surt! Sett fram emot det här så länge. Kan inte ens tänka mig hur det känns för dig…
  Dina fans står bakom dig i motgång samt framgång.
  Vi vet att du kommer göra mos av din nästa motståndare.

 22. Kalle

  03. Apr, 2013

  Håll huvudet högt Alex!
  Se det från den ljusa sidan, nästa fighter kommer garanterat vara högre rankad!

 23. Greven

  03. Apr, 2013

  Oerhört tråkigt! Hoppas att ditt ”cut” läker bra och att du får gå en ny #1 contender fight snarast? Jag precis som många andra åker till UFC Sweden II galan mestadels för att se dig. Kämpa på!

 24. Orminge

  03. Apr, 2013

  Sablar snacka om otur.
  läk ihop nu och ta nästa fight…
  Vi är med dig.

 25. [...] Alexander Gustafsson’s fight with Gegard Mousasi was called off because of a cut on Gustafsson’s face. He posted a picture of that cut on his website. [...]

 26. [...] Gustafsson issued an apology to his fans via his official website: [...]

 27. Tim

  03. Apr, 2013

  Fortsätt kämpa och håll huvudet högt :)

 28. Emma

  04. Apr, 2013

  Tycker så fruktansvärt synd om dig… Kan inte föreställa mig hur hemskt det måste vara att ha jobbat så hårt för något och sedan halka på mållinjen. Men din otroliga talang ska ingenstans, och inte dina fans heller. Vi väntar snällt tills du är läkt och starkare än någonsin, och då kommer du att få visa en gång för alla vem som verkligen är mästaren.

 29. Optimus Prime

  04. Apr, 2013

  Beklagar verkligen det som hänt, hoppas du inte deppar ihop över detta utan vet att vi stöttar dig och ser fram emot dina matcher vinst eller förlust.

 30. Magnus

  04. Apr, 2013

  Tråkigt att höra Alex! Såg fram mot att vråla ”Slå han på käften” i år igen :)
  Hoppas du får en ny fight så snart som möjligt!

 31. Fille

  04. Apr, 2013

  Idrott är som livet.. det mest ologiska är logiskt. Håll huvudet högt trotts det som hänt så blir det ologiska förståeligt, och det logiska blir självklarheten att du en dag står med bältet runt midjan. Min poäng alex är att du efter detta kommer tillbaka som en starkare individ och en bättre fighter när allt har lagt sig. Mycket kärlek och all heder åt dig!

 32. David

  04. Apr, 2013

  Lider med dig Alex! Kan inte hjälpa att tänka konspiratoriskt kring detta. Jag tror på ny match för Alex mot machida i sommar i utsåld Globen. Vilket innebär två utsålda arenor ist för en för alla inblandade.

 33. MatteJz

  04. Apr, 2013

  Dina fans står vid din sida..:O)..Tråkigt att det gick så här,men så är livet.

 34. Johan

  04. Apr, 2013

  ”Det var en gång en strävsam, godhjärtad och ganska fattig bonde som bodde i en by i ett avlägset land.
  Emellanåt gick han till en vis man en bit utanför byn, för att få goda råd när tillvaron var svår.

  Nu hade bonden äntligen sparat ihop för att kunna köpa sig en häst. Han var stoltare och lyckligare än någonsin där han visslande gick med hästen, på väg till deras första gemensamma arbetsdag. Men dagen slutade i stor olycka. Hästen sprang bort och stod inte att finna någonstans.
  Bonden var förkrossad. På kvällen gick han till den kloke mannen. När han kom dit sa han ”Mästare, en förfärlig olycka har drabbat mig. Min häst som du vet att jag sparat till och längtat efter, sprang bort ifrån mig efter bara en dags arbete. Hur kan livet vara så här orättvist?”

  Den kloke mannen tittade med varma ögon på honom och sa: ”Vi vet inte om det är bra eller dåligt.” Det var lite svårt för bonden att acceptera ett sådant svar, men han visste att det inte var någon idé att försöka få något mer ur sin mästare, så han gick hem för att sova.

  Nästa förmiddag återvände han glädjestrålande till mästaren och sa. ”Mästare, i morse när jag vaknade hade hästen återvänt och dessutom fått med sig ett sto hem. Vilken lycka!”

  Det kändes för bonden, som om mästaren tittade rakt in i hans hjärta när han sa: ”Vi vet inte om det är bra eller dåligt.”

  Det var ju ett ganska konstigt svar i det här sammanhanget, tyckte bonden. Men glad över sin stora tur brydde han sig inte mer om det, utan gick hem för att låta sonen hjälpa till att rida in den nya vildhästen.

  Nästa dag kom bonden åter till den kloke mannen. Röd i ögonen och vild i blicken. ”Mästare, en förfärlig olycka har hänt mig. Min älskade son skulle igår hjälpa mig att rida in det nya stoet. Han trillade av och bröt både armar och ben. Han lider svårt och dessutom, vem skall nu hjälpa mig med skörden. Hur kan livet vara så orättvist?”

  Den kloke mannen tittade på bonden med stor medkänsla. Till sist sa han: ”Vi vet inte om det är bra eller dåligt.”

  Bonden kände sig föga tröstad av dessa ord. Det var lätt för en som inte behövde arbeta att säga så!

  Ytterligare en dag passerade innan bonden återigen besökte den vise mannen. Denna gång omgavs han av ett stort lugn och hans blick var fylld av vördnad och frid.

  Han tog till orda: ”Mästare, i går kväll kom det en grupp soldater till byn, för att hämta med sig alla ynglingar ut i det förbannade kriget. Men min son hade de ingen användning för, där han låg med brutna armar och ben. Jag förstår dig nu. Vi vet inte om det är bra eller dåligt!””

 35. Tobbe

  05. Apr, 2013

  Fan vad synd att det blev sånt illa cut :( sett framemot denna matchen lääääääänge

  Hoppas du får gå upp i buren snart igen

 36. DAVID

  05. Apr, 2013

  Du är otrolig, våran stolthet, det bästa europa någonsin har haft att erbjuda.

  Olyckor händer, sånt är livet. Kom tillbaka ännu mer taggad!

 37. [...] Alexander Gustafsson’s fight with Gegard Mousasi was called off because of a cut on Gustafsson’s face. He posted a picture of that cut on his website. [...]

 38. [...] Alexander Gustafsson’s fight with Gegard Mousasi was called off because of a cut on Gustafsson’s face. He posted a picture of that cut on his website. [...]

 39. 銀座 prada

  14. Aug, 2013

  ロンシャン店舗大阪

 40. Alex's fanclub

  28. Sep, 2013

  Now there is a fanclub where us fans can discuss and post images, video and other things related to alex. Just log in with your facebook account and get going.

 41. Alex's fanclub

  28. Sep, 2013

  Now there is a fanclub where us fans can discuss and post images, video and other things related to alex. Just log in with your facebook account and get going.
  alexandergustafssonfanclub.com

 42. casino

  09. Nov, 2013

  Both the land based and online casino no deposit bonus the
  online casinos try to lure players by offering the players with various options of gambling and online casino there.
  The goal of it is the most popular options that a casino can be
  safer, more convenient, and easier. A safe online casino
  where your money will be well protected.

 43. Jacob

  17. Dec, 2013

  Så nice med EA’s UFC! Kom igen och ta bältet nu Alex!!! Vi håller tummarna!

Leave a Reply